Ortaokul dönemi akademik çalışmalar, dil eğitimi ve sosyal anlamda önemli bir gelişim sürecidir. Her öğrencimize mesleki anlamda güçlü donanıma sahip deneyimli öğretmenler tarafından bireysel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda zenginleştirilmiş bir akademik program uygulanarak hem kişilik hem de ahlaki gelişimleriyle bir üst eğitim ve öğretim hayatına hazırlamak temel hedefimizdir. Sınıf içi ve dışı faaliyetlerle öğrencilere insani ve evrensel değerler kazandırılır. Keşfetme yoluyla ve yaşayarak değer kazandırma temel politikamızdır.
Akademik altyapısı güçlü, sorumluluk alan, güzel düşünüp en iyisini yapan, ülkesini ve milletini seven, ne istediğini bilen, kararlı ve bilinçli bir dünya insanı yetiştirmek adına, temel derslere ek olarak sunduğumuz diğer imkânlar şunlar:
Bu süreçlerde öğrencilerimizin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak bünyemizde bulunan Gökyüzü Yetenek Araştırma Merkezi GÖK-YAM ve Gökyüzü Duygu Eğitim Merkezi GÖK-DEM birimlerimiz ile bireyin içinde var olan potansiyeli ortaya çıkarabilmesini ve en üst düzeye getirebilmesini destekleyen bir öğrenme ortamı oluşturulmaktadır.
5.ci sınıfta ağırlıklı yabancı dil eğitimimiz: 5. sınıf İngilizce hazırlık sınıfı olarak planlandığından öğrencilere yoğun olarak İngilizce eğitimi ve ikinci dil olarak İspanyolca eğitimi verilmektedir. 6. Sınıftan itibaren yabancı dil derslerimiz fark edilir bir ivmeyle korunup geliştirilerek özel amaçlı çalışmalar ile desteklenir, interaktif dijital platformlar ile zenginleştirilir, öğrenmenin evde de devam etmesi sağlanır.
7 ve 8.ci sınıflarda yoğun LGS çalışmalarımız: 7. sınıftan itibaren öğrencilerimize LGS çalışma programı uygulamaya başlayarak hedefleri doğrultusunda bir yol haritası çıkartılmaktadır. Liselere Giriş Sınavına hazırlık süreci, 8. sınıflarda yoğunlaştırılarak akademik olarak yürütülmektedir. Akademik eğitim anlayışımız doğrultusunda 8. sınıf kademesi sınav grubu olarak kabul edilmekte ve yıl içerisinde uygulanan 40’ın üzerinde deneme sınavı ile öğrencilerin sınav pratiği artırılırken, eksik olduğu konular da konu analizleriyle tespit edilir. LGS ve tercih süreciyle ilgili öğrenci ve velilerimize dönem boyunca belirli aralıklarla yapılan bilgilendirme seminerleriyle yeni sınav sistemi hakkında veli ve öğrencilerimizin her açıdan bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
Robotik ve Kodlama derslerinde öğrencilerin hayal güçleri ile çalışma yapılırken buluş yapma, üretme ve yeteneklerinin gelişmesi amaçlanmaktadır.
Öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerimizin kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda gelişmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için kulüp çalışmaları düzenlenir. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda en uygun kültür, sanat, spor ve dil alanlarından eğitim görmesi sağlanmaktadır.
Değerler Eğitimi öneminin arttığı şu günlerde, geleneği ve değişimi harmanlayan okul anlayışıyla; değerlerimizi korumak, çocuklarımıza bu değerleri yaşatmak, onlarda olumlu davranışlar oluşturmak, pekiştirmek ve evrensel değerlerin insanı merkez alan değerler sistemini kazandırmak hedeflenmektedir.
Okulumuzda öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencileri şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkân vermek, millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrencilerde gönüllülük bilincini özendirmek, engellilik, yaşlılık, insan ve çocuk hakları konularında farkındalık oluşturmak amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda sosyal etkinlik çalışmaları yapılır.
Öğrencilerimizi hayata hazırlamada sadece akademik başarının yeterli olmadığı, sosyal ve kültürel alanda da gelişimlerinin önemli olduğu bilinciyle tüm zümrelerimizle işbirliği çalışması yapılmaktadır. Bu bağlamda sosyal ve kültürel alanda da çalışmalarımız en üst seviyede devam etmektedir.
Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.