Ortaokul dönemi akademik çalışmalar, dil eğitimi ve sosyal anlamda önemli bir gelişim sürecidir. Bu nedenle her öğrencimizi bu dönemlerinde özel olarak bireysel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda profesyonel ekibimizle destekliyoruz. Hem kişilik hem de ahlaki gelişimlerine katkıda bulunarak eğitiyor ve hayata hazırlıyoruz.
Akademik çalışmalarımız etütler, hafta sonu kursları, yaz programları ve birebir takviye eğitimler ile desteklenirken, koç öğretmenlik sistemi ile öğrencilerin bireysel takiplerini gerçekleştiriyoruz. 7. sınıftan itibaren LGS öğrencilerimize özel çalışma programı uygulamaya başlayarak, hedefleri doğrultusunda bir yol haritası çıkarıyoruz. Haftalık periyotlarla uygulanan deneme sınavları ile öğrencilerin gelişimini takip ederek, eksik yönlerini tamamlıyoruz. Akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda gelişmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için kulüp çalışmaları düzenliyoruz.
5.ci sınıfta ağırlıklı yabancı dil eğitimimiz 7 ve 8.ci sınıflarda yoğun LGS çalışmalarıyla devam etmektedir. Öğrencilerimizin Liseye geçiş sürecinde sosyal ve akademik açıdan tam donanımlı hale gelmelerini önemsiyoruz.
Branş derslik sistemi (BDS), öğrencilerin ders içeriğine göre donatılmış ve düzenlenmiş sınıflarda öğrenim gördüğü bir sistemdir. Bu sistemde derslikler, ders öğretmenleriyle ilişkilendirilmekte ve öğretmenlere kendi dersliklerini düzenleme fırsatı sunmaktadır. Branş derslik sisteminde klasik sınıf sisteminin aksine öğrenci aktif olarak bilgiye ulaşmak için çabalar. Türkiye’de bu sistemin uygulaması çok az olup okulumuz sistemi uygulayan nadir kurumlardan biridir. Kabinet Sistemi olarak da bilinen bu sistemde her öğretmene ait bir derslik bulunmaktadır.