Velilerimize Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Hakkında Duyuru
13/08/2020
Gökyüzü’ne Okulum Temiz Belgesi
18/10/2020

Genel Hijyen Önlemleri

  • Okul hijyen tedbirleri TC. Sağlık Bakanlığı ve TSE standartları esas alınarak düzenlenmiştir. Hangi alanın, kim tarafından, hangi ürün ve hangi materyaller kullanılarak, ne sıklıkta temizleneceği belirlenmiştir.
  • Pandemi başladığı andan itibaren tüm alanların (iç ve dış) dezenfeksiyonları düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Derslik, laboratuvar, atölye, yemekhane vb. ortak alanların kapı kolları başta olmak üzere sık kullanılan tüm yüzey ve alanlarının gün içerisinde periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri sağlanmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak tüm temizlik personeline eğitim verilmiştir..
  • Okulların giriş kapılarına hijyenik paspaslar yerleştirilmiştir.
  • Okul girişlerinde ve içerisinde uygun noktalara el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Düzenli kontrolleri yapılarak sürekli dolu olmaları sağlanmaktadır.
  • Okul girişinde, ofislerde, toplantı salonlarında, yemekhane ve servislerde sosyal mesafe kuralları uygun şekilde işaretlenmiş ve belirlenmiş alanların dikkate alınması zorunludur.
  • Ortak alanlarda ve beraber çalışma ortamlarında tüm çalışanların ağız ve burun bölgesini kaplayacak şekilde maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması zorunludur.
  • Derslik, atölye, laboratuvarlarda masa ve sandalyelerinin etrafı sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak belirlenmiştir.
  • Ortak kullanım alanlarında bulunan sebil vb. cihazların kullanımı kaldırılmıştır.
  • Öğrencilerin ortak alanların tamamında sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere her türlü hijyen kurallarına uyması amacıyla bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Kullanılmış maske, siperlik, gözlük ve eldivenler, Okul içerisinde çeşitli noktalara yerleştirilmiş bulunan “maske ve eldiven özel atık kutularına” atılarak, usulüne uygun imha edilmektedir.
  • Atıkların uzaklaştırılmasından sorumlu çalışanlar, hijyen kurallarına uymak, kişisel koruyucu malzemelerini kullanmak zorundadır. Bu personel atık yönetmeliğini uygulamak üzere eğitim almış olup eğitim gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür.
  • Çamaşır suyu ile tuvaletlerin, sprey dezenfektanlarla tüm kapı kolları, sık dokunulan ortak alanların üç saatte bir dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
  • Gün sonunda tüm yüzeylerin ve masa üstlerinin temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
  • Gün içinde üç saatte bir asansör düğme ve panelleri dezenfekte edilmektedir.
  • Yemekhane, servis, temizlik ve güvenlik firması çalışanlarına da eğitim verilerek kurumun çalışma ve hijyen kriterlerine uymalarının sağlanmaktadır.

Revir

  • Tıbbi atıklar özel torbalarında/kaplarında özel bir bölgede muhafaza edilerek haftada en az bir kez belediyeye teslim edilmektedir.
  • Revir ortamı sık sık havalandırılmaktadır.
  • Revir yatakları, sedyelerinin üzerindeki kağıt havlular her hastadan sonra atılmaktadır..
  • Revir zemin ve masa üstü temizliği her üç saatte bir %10 sodyum hipoklorid ile yapılacak, sık temas edilen yüzeyler ve sodyum hipoklorid kullanılması uygun olmayan tıbbi gereçler uygun dezenfektanlarla iki saatte bir/kullanım sonrası dezenfekte edilmektedir.
  • Revire her defasında sadece bir hasta kabul edilmektedir.
  • Revire girmeden ve revirden çıkmadan önce el dezenfektanı kullanılarak ellerin dezenfekte edilmesi zorunludur.
  • Okula geldikten sonra ateş, öksürük, hapşırık, halsizlik, tat ve koku alma duyularında kayıp, ishal gibi hastalık belirtilerini gösteren hastalarımız sağlık kuruluşuna sevkleri öncesinde bir sağlık görevlimiz eşliğinde İzole Sağlık Odasında müşahade altına alınarak en kısa süre içinde ve uygun koşullarda bir sağlık kuruluşuna sevk edileceklerdir.
  • Okul doktorumuz tarafından tüm çalışanlarımıza düzenli aralıklarla COVID-19 pandemisi ve korunma yöntemlerine dair bilgilendirme toplantıları ve eğitimler yapılmaktadır.

Yemekhane

  • Yemekhane ve kantindeki masa ve sandalye araları 1 metre olacak şekilde çapraz oturma düzeni yapılmıştır.
  • Tüm yemekhane çalışanlarının istisnasız önlük, bone, siperlik, maske ve eldiven kullanımı sağlanmaktadır.
  • Her öğün sonrasında masa üstleri ve yemek servis alanlarının temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Gün sonunda yemekhane ve kantinde çamaşır suyu ve sprey ile detaylı temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
  • Bu dönemde açık su ve ekmek servisi yapılmayacak, kapalı ambalajlarda sunulacaktır.
  • Çatal, kaşık, bıçak tek kullanımlık kişiye özel olarak poşetlenecek, tuz ve karabiber de tek kullanımlık küçük poşetlerde dağıtılacaktır.
  • Salata ve yoğurt için açık büfe kaldırılmıştır. Salata çeşitleri ve yoğurt diğer çeşitlerle beraber talep üzerine yemekhane çalışanları tarafından servis edilecektir.
  • Öğrencilerimizin yemekhanede 1 metre aralıkla sırada beklenmesi, bu mesafede oturularak yemek yenilmesi, aynı kişilerle aynı masada oturmak üzere yemek yenilmesi sağlanacaktır.

Servisler

  • Servislerde günlük/haftalık/aylık/dönemsel dezenfeksiyon sağlanacaktır.
  • Aksi bildirilene kadar servis araçlarında klima kullanılmayacak, pencereler açılarak servisin sık sık havalandırılması sağlanacaktır.
  • Servis şoförü, hostes ve servislerden yararlanan öğrencilerimizin seyahat süresinde maske kullanmaları, oturma düzeninde sosyal mesafe kuralına uymaları zorunludur.
  • Araçlarda personel için kolonya / el dezenfektanı hazır bulundurulacaktır.

 

Saygılarımızla

Gökyüzü Eğitim Kurumları