Yetenek Araştırma Merkezi

Her çocuğun yeteneği farklıdır ve doğru bir eğitimle ortaya çıkarılmazsa ışıltısını kaybeder. Çocuklara yetenekleri doğrultusunda eğitim vermek, onları bilişsel olduğu kadar duygusal olarak da geliştirir ve parlatır.

GÖKYAM tarafından çocuklarımızın hem bilişsel hem de duygusal yeteneklerini kapsayan çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalarda dünyada ve ülkemizde bilinirliği yüksek araçlar kullanılmaktadır. Çıkan sonuçlar velilerimizle paylaşılarak öğrencilerimiz için yol haritası çizilmektedir. Tüm bunlar için uygulayıcı yeterliliğimiz oldukça yüksek ve güvenilirdir. 

Bu çalışmalar ile öğrencilerimizin güçlü yönlerini açığa çıkararak destekliyor, akademik ve duygusal sorunları tespit ederek çözümler süreçlerini planlıyoruz. PDR servisi, öğretmen görüşleri doğrultusunda öğrencilerimizin ihtiyaçları belirlenerek ona özel programlar oluşturuyoruz. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, çağımızın gerekliliklerine uygun bilişim tabanlı atölyeler oluşturmaya devam ediyoruz. Velilerimize süreç tamamlandığında gereken bilgilendirmeler yaparak, yeni kurulan atölyelerimize davet ediyoruz. 

KODLAMA ve ROBOTİK ATÖLYESİ

Sürekli gelişen ve değişen dijital çağda kod bilmek herkes için gerekli bir hale geldi. Kodlama ve robotik atölyemiz ile öğrencilerimize yeni teknolojileri öğretmenin ötesinde yeni teknoloji yaratmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Onlara kodlamanın temel kurallarını öğreterek robotik dünyaya giriş yapmalarını sağlıyoruz. Öğretme metodumuz ile eğitimi eğlenceli hale getirerek keyif almalarını sağlıyoruz. Fiziksel olarak dikkat ve odaklanmalarını desteklerken, bilişsel olarak da mantıksal ilişki kurmak, problem çözme, eleştirel düşünme ve akıl yürütme becerilerini geliştiriyoruz. 

SCRATCH ve SCRATCH JUNIOR

Atölyemize katılacak 5-7 yaş seviyesi öğrencilerimize öğretilecek programlardan biri olan Scratch Junior çocuklar için geliştirilmiş görsel bir programlama dilidir. Dünya çapında da oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır ve güvenilirliği oldukça yüksektir.

8-13 yaş arası öğrencilerimize öğrettiğimiz program ise Scratch’dir. MIT tarafından geliştirilen Scrarch’te bilgisayara daha kolay komut girebilmeleri için imleç yardımı ile sürüklenebilen bloklar oluşturulmuştur. Böylelikle öğrencilerimiz sıkılmadan bilgisayar oyunu, animasyon ve hayal güçlerini kullanarak hikayeler yaratabilmektedir. Bu program aynı zamanda dünya üzerindeki diğer çocukların yaptıkları kodlamalara da ulaşmaya imkan vererek öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmaktadır. Yazdıkları kod ile istedikleri sonuca ulaşamadıkları anda çözüm yolları arayarak analitik düşünme becerilerini de geliştirmektedir.

MÜZİK ATÖLYESİ

Müzik atölyelerimizde müziğe yatkın öğrencilerimizin yeteneklerini bir adım ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Branşında uzman öğretmenlerimiz ile onları istedikleri müzik aleti ile tanıştırarak gelişimlerine destek oluyoruz. 

DRAMA ATÖLYESİ

Drama atölyelerimizde öğrencilerimiz ile zihinsel ve bedensel çalışmalar yaparak farkındalıklarının artmasını sağlıyoruz. Bakış açılarını geliştirerek empati kurmalarını amaçlıyoruz. Kendilerini iyi ifade eden ve kendilerine güvenen bireyler olmaları için çabalıyoruz.

Ön Kayıt Formu

Bizimle İletişime Geçin

Akademik performansı yaşam boyu başarı ile birleştiren Gökyüzü Koleji’nde üst düzey eğitim ayrıcalıklarını ve kayıt fırsatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Nadire Cad. No:57 34848
Esenkent, Maltepe / İstanbul

444 70 88
gokyuzu@gokyuzukoleji.com.tr

Sosyal Medyada Biz

Akademik alandan sanata, bilimden spora uzanan başarılarımız…